Citytrip Sevilla

Algemeen:
De hoofdstad van de Spaanse regio Andalusië laat niemand onberoerd. De stad heeft het grootste historische centrum van Europa, vol met monumenten, interessante musea, romantische parken en andere bezienswaardigheden. Daarnaast is Sevilla een uitbundige stad. Nergens anders ziet u mensen zo gepassioneerd feest vieren als in Sevilla. Niet voor niets luidt het spreekwoord “Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla”. Dat betekent: “Wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist.”
Sevilla is een stad met vele gezichten. Eerst was het de hoofdstad van de Moren, 530 jaar aanwezigheid is nu nog zichtbaar. Daarna kwamen de Christenen. De moskeeën werden omgebouwd tot kerken. Maar de christenen bouwden nog extra kerken en kloosters bij om hun aanwezigheid te benadrukken. De kathedraal is de grootste kerk van Spanje en vormt samen met het Real Alcazar de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Zuid-Spaanse stad.

Velen herinneren zich Sevilla nog als de plaats van de Wereldtentoonstelling van ’92. Maar het is van de Expo van 1929 dat er nu nog prachtige tuinen en gebouwen te zien zijn. De Spaanse Plaats is hierbij het centraal punt en maakt deel uit van de mooiste tuin van deze stad: Parque Maria Luisa. Sevilla is ook de geboorteplaats van de Flamenco. Deze muziek en dans van de zigeuners werd hier geïntroduceerd in de 15de eeuw. Een bezoek aan een Tablaos moet je zeker gedaan hebben.

Sevilla heeft een zeer rijk cultureel verleden, dit zal je merken aan de vele musea en weelderige gebouwen. Dit heeft het voor een groot deel te danken aan de levensader van de stad, de rivier Guadalquivir. Tot in de 19de eeuw kwamen grote zeeschepen hier aanmeren. Ze dreven vooral handel met Amerika. Sevilla is nu nog één van de rijkste steden van het Spaanse zuiden en de hoofdstad van Andalusië. Hou je van cultuur, dan moet je deze stad gezien hebben! Onderstaande lijst van attracties is met zorg door ons samengesteld:

Kathedraal en Giralda Toren:
Het grootste gotische kerkgebouw ter wereld werd gebouwd op de plaats van een Moorse moskee. De christenen konden het niet over hun hart verkrijgen deze minaret af te breken, maar ze bouwden er wel een ‘christelijk’ torentje bovenop.
Alcázar: Het Koninklijk Paleis wordt nog steeds gebruikt door de Spaanse koning en koningin als ze in Sevilla op bezoek zijn. Dat gebeurt niet vaak en u kunt dan ook rustig ronddwalen in dit paleis dat een onmiskenbaar Moorse uitstraling heeft.
Torre del Oro: Waar de naam Torre del Oro (Gouden Toren) op slaat, is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Waren het de goudkleurige tegels waarmee de toren ooit was versierd of sloeg de titel op de schatten die Spanje uit Amerika haalde? Hoe dan ook, het is een fraaie toren en een mooi uitkijkpunt.

Plaza de Toros:
Het Plaza de Toros is de oudste en zeker een van de mooiste arena’s voor stierengevechten in Spanje. Om een torero aan het werk te zien moet u tussen april en september in Sevilla zijn, dat is het seizoen voor de stierengevechten.
Museo Provincial de Bellas Artes: Het Museum voor Schone Kunsten is een van de belangrijkste kunstmusea van Spanje. U ziet er vooral religieuze kunst, afkomstig uit kerken en kloosters, met werken van onder anderen Zurbarán, Murillo en Valdés Leal.

Barrio de Santa Cruz:
De voormalige joodse wijk is een van de grote trekpleisters van Sevilla. Dwaal door pittoreske straatjes en steegjes en geniet van de tapas in een van de vele restaurants. Ook kunt u in deze karakteristieke wijk het spoor van Don Juan volgen.

Plaza de España:
Het Plaza de España is een overblijfsel van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling in 1929. Architectuurliefhebbers zullen onder de indruk zijn van het Spaanse Paviljoen en het plein ervoor die bol staan van de symboliek.

Museo Arqueológico:
In Andalusië zijn veel archeologische vindplaatsen. Uit de Romeinse tijd, maar ook van ver daarvoor. In dit archeologisch museum ziet u onder meer de schat van El Carambolo, gouden sieraden uit de 6e eeuw v. Chr.

Flamenco:
Andalusië is de bakermat van de flamenco en in Sevilla kunt u er niet omheen. Lees hier tips voor de beste authentieke flamencobars. Sevilla heeft bovendien het enige Flamenco Museum ter wereld.

Parken:
Sevilla is niet alleen een mooie stad door de vele monumenten; de stadsplanners dachten ook al vroeg aan het welzijn van de inwoners. Er zijn vele fraai aangelegde parken om tot rust te komen of verkoeling te zoeken.

Casa de Pilatos:
Casa de Pilatos is een prachtig paleis midden in de wijk Santa Cruz. Deze bezienswaardigheid ligt in het hart van Sevilla maar biedt een oase aan rust. Zowel het interieur van het deels nog bewoonde paleis als de tuinen en binnenplaats zijn een aanrader tijdens uw bezoek in Sevilla.

Sevilla, Hotel Vime Corregidor
Vime Corregidor is een gerenoveerd hotel met een superieur driesterrencomfort en een rustige ligging. Het driesterrenhotel bevindt zich nabij de autovrije winkelstraten van Sevilla. De Giralda-toren en de typische Santa Cruz-wijk liggen op ca. 15 minuten wandelen.

Het hotel beschikt o.a. over een receptie, een patio en verschillende lounges. ‘s Ochtends staat in de ontbijtruimte een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Verder kun je tegen betaling gebruik maken van de garage.
Het hotel telt 76 kamers, verdeeld over drie verdiepingen, en zijn voorzien van internetverbinding, telefoon, tv, kluisje, minibar, airconditioning, haardroger, bad met douche en toilet. Het hotel beschikt ook over kamers voor niet-rokers.
Hotel Vime Corregidor bevindt zich op ca. 5 minuten wandelen van de autovrije winkelstraten. In Sevilla zijn er heel wat straten van de binnenstad autovrij, zoals bijvoorbeeld de belangrijkste winkelstraten Sierpes, Tetuán en San Eloy. De Giralda-toren en de Santa Cruz-wijk vind je op ca. 15 minuten wandelen. Het uitzicht op de Giralda-toren is zeker de moeite waard.
In de omgeving bevindt zich een attractiepark, waterpark en golfbaan.