La Rioja – Marques de Riscal

riscal_sfeer_02Hotel omschrijving
Bij het middeleeuwse dorpje Elciego in de Rioja Alavesa streek doemt een uniek ultramodern complex op: La Ciudad del Vino, the City of Wine. Dit project is opgezet rondom de wijnkelders van Marqués de Riscal en biedt een grensverleggende beleving van de wijncultuur en alles wat daarmee te maken heeft. Het gebouw draagt de onmiskenbare signatuur van ontwerper Frank O. Gehry die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van het Guggenheim-museum in Bilbao. Gehry tekende voor zowel het gebouw met haar golvende staalconstructie en asymmetrische muren als voor het interieur van hotelkamers, restaurants en bars.

De luxe kamers en suites in het hotel zijn ingericht met leer en hout, met donkere marmeren badkamer en ademen door vorm-, kleur- en materiaalgebuik de avant-garde visie van Gehry uit.

riscal_header

In het restaurant Marqués de Riscal zwaait Francis Paniego, die een Michelin-ster verwierf in restaurant Echaurren, de scepter. De keuken combineert avant-garde technieken en gerechten met de tradionele keuken van de streek. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van lokale producten bij de bereiding hiervan. De combinatie van de moderne inrichting van Gehry met het uitzicht op de traditionele omgeving van Elciego met de Saint Andrés kerk is een unieke ervaring op zich. Het restaurant Bistró 1860 serveert voornamelijk de traditionele seizoensgebonden gerechten. De huiswijn in de restaurants komt uiteraard uit de kelders van Marqués de Riscal, maar daarnaast is er ook keuze uit een ruim assortiment andere wijnhuizen.

riscal_sfeer_01

Een bezoek aan de wijnkelders van Marqués de Riscal is een must als u hier verblijft. Maar er is nog zoveel meer te doen! In het complex kunt u een totale wellness behandeling boeken in de Spa Vinothérapie® Claudalie. Hier maken ze gebruik van het water uit de lokale warme bronnen met extracten van de wijnproductie, zoals bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling met verse druiven en scrub en massage behandelingen.

Adem de sfeer van de middeleeuwen in de historische plaatsen Elciego, Briones, Ezcaray en het San Millan klooster, breng een bezoek aan het Guggenheim Museum in Bilbao of het wijnmuseum Vivanco. Er is ook een route uitgestippeld in de Rioja streek die u langs wijngaarden en leuke authentieke restaurants leidt. Ook voor een rondje golf hoeft u niet ver te reizen. Er zijn twee golfbanen op 35 km afstand.

Tarieven voor hotelovernachtingen (vanaf)
Onderstaande prijzen gelden per kamer per nacht voor 2 personen
Aankomst op een doordeweekse dag (zondag t/m donderdag)

Grand Deluxe € 335,00
Premium Deluxe € 360,00
Executive Suite € 470,00

Aankomst in het weekend (vrijdag of zaterdag) in de periode 15 juli t/m 6 september of 28 oktober t/m 31 december

Grand Deluxe € 350,00
Premium Deluxe € 375,00
Executive Suite € 495,00

Aankomst in het weekend (vrijdag of zaterdag) in de periode 5 april t/m 14 juli of 7 september t/m 27 oktober

Grand Deluxe € 410,00
Premium Deluxe € 430,00
Executive Suite € 580,00

Alle genoemde prijzen zijn inclusief ontbijt, bezoek aan de wijnkelders van Marqués de Riscal, een fles Marqués de Riscal en toegang tot het wellness center en fitness ruimte.